Η μπαταρία στο iOS 5

iOS 5 και προβλήματα με την αυτονομία της μπαταρίας; Από την μέρα που κυκλοφόρησε το iPhone 4S και το iOS 5 πολλά έχουν ακουστεί γύρω από την αυτονομία της μπαταρίας. Μέχρι και για Battery-Gate έγινε λόγος (σε παράφραση του γνωστού Antenna-Gate του iPhone 4). Κάποιοι (λίγοι ομολογουμένως) κάτοχοι παλαιότερων συσκευών που αναβάθμισαν την συσκευή τους στο iOS 5 παραπονιούνται για μειωμένους χρόνους αναμονής. Αντίθετα, σχεδόν ΟΛΟΙ οι χρήστες του iPhone 4S έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Ένα άρθρο από το ModMyi έρχεται να μας δώσει μία πιθανή (?) λύση σχετικά με αυτό το θέμα. Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε μία συγκεκριμένη ρύθμιση του τηλεφώνου σας. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πηγή, οι χρόνοι αναμονής μετά από αυτό αυξήθηκαν αισθητά.

Το άτομο που το ανακάλυψε και έκανε εκτεταμένες δοκιμές λέει ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο 4S αλλά στο iOS 5 γενικά. Η συγκεκριμένη ρύθμιση "ελέγχει" που βρίσκεται το τηλέφωνο ώστε να ρυθμίσει την ώρα ανάλογα με τη ζώνη ώρας όπου βρισκόμαστε. Ο έλεγχος αυτός όμως θα έπρεπε να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αντίθετα, με την επιλογή αυτή ενεργοποιημένη, το τηλέφωνο ελέγχει συνεχώς για το αν πρέπει να αλλάξει την ώρα ανιχνεύοντας την τοποθεσία. Μάλιστα αναφέρεται ότι ακόμα και στα iphone 4 & iphone 3GS που τρέχουν iOS 5 οι χρόνοι αναμονής αυξήθηκαν σημαντικά.

H απενεργοποίηση της ρύθμισης αυτής δεν πρόκειται να σας επηρεάσει πουθενά παρά μόνο αν ταξιδέψετε προς κάποιο σημείο του κόσμου με διαφορετική ζώνη ώρας από εκεί που βρίσκεστε οπότε και πιθανώς να πρέπει να ξαναρυθμίσετε την ώρα χειροκίνητα. Αλλά φαντάζομαι πως μπροστά σε περισσότερη διάρκεια μπαταρίας αυτό δεν είναι τίποτα.

Τέλος, μία άλλη εναλλακτική θα ήταν το να απενεργοποιήσετε εντελώς τα Location Services και να τα ενεργοποιείτε μόνο όταν τα χρειάζεστε. Είναι άλλωστε γνωστό ότι καταναλώνουν ένα κάποιο ποσό μπαταρίας όταν είναι ενεργοποιημένα ακόμα και σε παλαιότερα iOS.