Το iPhone 5S είναι γεγονός!

Το iPhone 5S είναι γεγονός!

Παρουσιάστηκε χθες το νέο iPhone 5S στο event της Apple που έλαβε χώρα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Σε επίπεδο σχεδιασμού δε διαφέρει κατά πολύ από τον προκάτοχό του iPhone 5. Θα διατίθεται σε τρία χρώματα: χρυσό, γκρι και ασημί. Καμία ομοιότητα όμως δεν υπάρχει από άποψη επεξεργαστικής δύναμης και επιπλέον χαρακτηριστικών.

iPhone 5S

Το iPhone 5S είναι το πρώτο smartphone παγκοσμίως με επεξεργαστή 64-bit. Ο Α7 επεξεργαστής που φέρει στο εσωτερικό του είναι κατά δύο φορές γρηγορότερος από τον A6 του iPhone 5. Τα προηγμένα γραφικά με υποστήριξη OpenGL ES 3.0 προσφέρουν μία νέα εμπειρία στο χρήστη.

Επιπλέον, η κάμερα των 8 megapixels με τον κατά 15% μεγαλύτερο αισθητήρα, τη δυνατότητα πολλαπλής λήψης φωτογραφιών και το διπλό σύστημα LED flash (white και amber LED) θα καλύψει τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού χρήστη.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο post στο iPhoner.gr, ο φημολογούμενος αισθητήρας δακτυλικών αποτυπομάτων Touch ID είναι γεγονός. Περιβάλλει το Home Button σε μορφή δαχτυλιδιού. Ο χρήστης, χρησιμοποιώντας τον εν λόγω αισθητήρα, θα μπορεί να ξεκλειδώνει το iPhone 5S και να επιβεβαιώνει την ταυτότητά του στο iTunes Store. Αν φοβάστε για τυχόν διαρροή δεδομένων από το Touch ID, η Apple έρχεται να μας καθησυχάσει μιας και τα δεδομένα αυτά θα αποθηκεύονται στον A7 επεξεργαστή και δε θα είναι προσβάσιμα από εφαρμογές αλλά και από τους ίδιους τους servers της.

Τα νεότερα που έχουμε για την ημερομηνία κυκλοφορίας και την τιμή αγοράς iPhone 5S έχουν ως εξής:

- 20 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει σε ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Αυστραλία, Κίνα, Χονγκ-Κονγκ, Ιαπωνία, Πουέρτο Ρίκο και Σιγκαπούρη

- Η τιμή του θα κυμαίνεται στα $199 για τα 16GB, $299 για τα 32GB και $399 για τα 64GB. Αυτές οι τιμές ισχύουν για διετές συμβόλαιο. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμβόλαιο, οι τιμές θα είναι $649, $749 και $849 αντίστοιχα.

- Για την Ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας και η τιμή του iPhone 5S.

Εν αναμονή λοιπόν της άφιξης του iPhone 5S και στη χώρα μας.