Πώς να παρακάμψετε το μήνυμα «cant open this app» στο Mac OS X Mountain Lion

Οι κάτοχοι Mountain Lion θα έχετε παρατηρήσει πως όταν θέλετε να κάνετε εγκατάσταση μιας εφαρμογής που έχετε στο σκληρό ή από κάποια εφαρμογή που έχετε κατεβάσει από ένα website και όχι από το Mac App Store σας εμφανίζετε ένα μήνυμα. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει εισαχθεί ένα νέο χαρακτηριστικό το οποίο ονομάζεται GateKeeper.
Η Apple χωρίζει τις εφαρμογές σε verified και unverified εφαρμογές. To Gatekeeper ελέγχει κατά την εγκατάσταση αν η αίτηση έχει επαληθευτεί ή όχι. Εάν έχει επαληθευτεί η εγκατάσταση ξεκινά χωρίς διακοπή. Οι αιτήσεις που δεν επαληθεύονται, μπλοκάρονται αυτόματα μη δίνοντας στον χρήστη την επιλογή να ακυρώσει τη λειτουργία στο παράθυρο διαλόγου.
Προσωρινή παράκαμψη:
Αν εγκαθιστάτε ανεπιβεβαίωτες εφαρμογές, αυτή η επιλογή σας ενδιαφέρει. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl πριν κάνετε κλικ στο πρόγραμμα εγκατάστασης. Επιλέξτε Open και στην επόμενη οθόνη Open Anyway για να συνεχίσετε με την εγκατάσταση.
Απενεργοποίηση του Gatekeeper στο Mac OS X Lion Mountain:
Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία του Gatekeeper χρειάζεται να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημα. Ανοίξτε τις Προτιμήσεις συστήματος και επιλέξτε Ασφάλεια και απόρρητο. Εντοπίστε το τμήμα allow applications downloaded from και αλλάξτε την τρέχουσα ρύθμιση σε Anywhere για να επιτρέψει όλες τις εγκαταστάσεις λογισμικού για το λειτουργικό σύστημα.
Άλλες επιλογές:
Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι εγκαθιστάτε την τελευταία έκδοση της εφαρμογής. Αντί να εγκαταστήσετε μια παλιά έκδοση από CD, μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα της εφαρμογής για μια νεότερη έκδοση της εφαρμογής που είναι πλήρως συμβατή με το Mountain Lion.