Το iPhone 5 βγάζει μικρότερης ανάλυσης φωτογραφίες σε κάποιες περιπτώσεις

Το νέο iPhone 5 διαθέτει κάμερα 8 megapixel και όπως είναι λογικό θα πρέπει να έβγαζε πάντα φωτογραφίες της συγκεκριμένης ανάλυσης. Ωστόσο, αρκετοί χρήστες παρατήρησαν πως σε μερικές περιπτώσεις, η νέα τους συσκευή, βγάζει φωτογραφίες ανάλυσης 4 megapixel.
Όμως, γιατί και πότε συμβαίνει η μείωση της ανάλυσης? Όταν ο χρήστης τραβάει φωτογραφία σε σκοτεινό περιβάλλον και το αντιλαμβάνεται η συσκευή, η μείωση της ανάλυσης είναι ένας τρόπος να αντιμετωπιστεί η απόδοση σε χαμηλό φωτισμό.
Ο τρόπος αυτός μοιάζει πολύ την τεχνολογία PureView της Nokia, αφού τελικά και το iPhone 5 μπορεί να συνδυάσει τα δεδομένα μέχρι και από τέσσερα γειτονικά pixel σε ένα μόνο pixel, μια τεχνική που η Apple την αναφέρει σαν dynamic low-light mode.
Σύμφωνα με την Apple:
“Ο αισθητήρας ISP της συσκευής, αντιλαμβάνεται όταν είστε σε εξαιρετικά χαμηλό φωτισμό και αλλάζει την ρύθμιση του αισθητήρα ώστε να συνδυάσει 4 γειτονικά pixel σε 1, δημιουργώντας επιπλέον 2 f-stop φωτεινότητας και ευαισθησίας”.
Επιπλέον, υπάρχει ένα σύστημα μείωσης θορύβου, συγκρίνοντας τα pixel με τα διπλανά και προσδιορίζει εάν είναι εκτός τόπου. Για παράδειγμα, ο έλεγχος που γίνεται μπορεί να διορθώσει ένα πράσινο pixel που έχει εμφανιστεί λανθασμένα όταν πάρετε μια φωτογραφία τον ουρανό.
Μάλλον η Apple παίρνει σοβαρά την υπόθεση φωτογραφία, θέλοντας η συσκευή της να βγάζει ικανοποιητικές φωτογραφίες και στο σκοτάδι.