Ο Safari του iOS 5 είναι ο πλέον HTML 5 συμβατός mobile browser

Ο Safari του iOS 5 είναι ο πλέον HTML 5 συμβατός mobile browser

Μια όχι και τόσο εμφανής βελτίωση που θα επιφέρει το iOS 5, ωστόσο ιδιαίτερα σημαντική, σχετίζεται με την συμβατότητα με το HTML 5. Το InfoWorld είδε εκπληκτικά αποτελέσματα στις δοκιμές του Safari στο νέο iOS 5 εναντίον μάλιστα άλλων δημοφιλών browser τόσο σε κινητά, όσο και σε desktop υπολογιστές.

Οι ενσωματωμένες δυνατότητες HTML 5 του iOS 5 είναι σε ποσοστό 36% περισσότερο σε σχέση με τον προκάτοχό του iOS 4.3, 33% περισσότερο από τους browser στις ταμπλέτες με την τρέχουσα έκδοση Android 3.2 «Honeycomb» και 61% από την τρέχουσα έκδοση περιηγητών στα smartphones με Android 2.3 «Gingerbread». Το InfoWorld έτρεξε την σουίτα δοκιμών συμβατότητας για HTML 5 στο HTML5Test.com, στο πλαίσιο μιας εις βάθος σύγκρισης μεταξύ iOS 5 και των δύο παραλλαγών του Android.

Οι δοκιμές αυτές αποκάλυψαν επίσης ότι, στις τρέχουσες συσκευές, τα προγράμματα περιήγησης Android καταλαμβάνουν την δεύτερη θέση σε συμβατότητα με το HTML 5 σε σχέση με browser άλλων πλατφόρμων. Με το iOS 5 να βρίσκεται σταθερά στην κορυφή, ακολουθεί μετά τρίτος ο BlackBerry browser στην ταμπλέτα Playbook, ακολουθούμενο από αυτόν του τελευταίου smartphone, BlackBerry 7.

Ο browser του iOS 5 δείχνει και καλές επιδόσεις όσον αφορά τη συμβατότητα HTML 5 σε σύγκριση με αυτούς των σταθερών υπολογιστών, αφού είναι για πολύ λίγο πίσω τον Firefox 7.1 της Mozilla και ακριβώς μπροστά από τον μεγάλο αδερφό του Safari 5.1 για υπολογιστές. Ωστόσο ο πλέον συμβατός παραμένει ο Google Chrome 14 σε ένα ποσοστό της τάξης του 15% καλύτερος από αυτόν του mobile Safari.

Δείτε τους πίνακες με τα αποτελέσματα παρακάτω για να βγάλετε και εσείς τα δικά σας συμπεράσματα: