Πως το iOS 7 επηρεάζει τη μπαταρία του iPhone σας

Πολλά άρθρα και κριτικές έχουν γραφτεί τις τελευταίες ημέρες, και μετά την επίσημη διάθεση του νέου λογισμικού iOS 7, σχετικά με το πως το τελευταίο επηρεάζει τη ζωή της μπαταρίας των προκατόχων του iPhone 5S.

Σε άρθρο του, το ExtremeTech παρουσιάζει μία συγκριτική μελέτη που πραγματοποιήθηκε βάσει της επιρροής που έχει το iOS 7 σε σχέση με το iOS 6, στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας προηγούμενων του iPhone 5S μοντέλων, σε iPod και iPad, ενώ παράλληλα το WiFi είναι ενεργό. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάζονται στο παρακάτω γράφημα.

Όπως φαίνεται και στο γράφημα, την μεγαλύτερη "ζημιά" υπέστη ο προκάτοχος του iPhone 5S και iPhone 5C, το iPhone 5. Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Ars Technica και τα αποτελέσματα προέκυψαν ύστερα από δοκιμές και στα δύο λειτουργικά συστήματα, iOS 6 και iOS 7.

Διαφοροποιήσεις στα νούμερα παρατηρήθηκαν σε μελέτη που πραγματοποίησε η Anandtech. Τα αποτελέσματα αυτής κινήθηκαν στο μέσο των αντίστοιχων της έρευνας της Ars Technica. Συγκεκριμένα, η Anandtech παρατήρησε πως η μπαταρία του iPhone 5 υπό τη σταθερή λειτουργία του WiFi διαρκεί 8.9 ώρες στο iOS 7, όταν στην άλλη έρευνα η διάρκεια μπαταρίας της ίδιας συσκευής στο iOS 6 ήταν 11 ώρες και στο iOS 7 ήταν 7.4 ώρες.