Η νέα έκδοση του UTorrent θα εμφανίζει διαφημίσεις

Το uTorrent πάντα υποστηριζόταν από διαφημίσεις, πως αλλιώς η BitTorrent Inc. θα πλήρωνε τους λογαριασμούς της, αλλά ενώ ως τώρα οι διαφημίσεις ήταν στην μορφή μιας μπάρας χορηγού κατά την διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης, τώρα θα γίνουν πιο ενοχλητικές.
Η νέα έκδοση του δημοφιλούς προγράμματος θα περιλαμβάνει μία μπάρα κάτω ακριβώς από την μπάρα επιλογών μέσα στην εφαρμογή όπου θα προβάλλονται διαφημίσεις που σχετίζονται με νόμιμα torrent που θα διαφημίζουν ταινίες, παιχνίδια, μουσική, προγράμματα, και ειδήσεις.
Μετά από 7 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, ο δημοφιλέστατος και νόμιμος torrent client uTorrent θα αρχίσει να εμφανίζει διαφημίσεις μέσα στις επόμενες ημέρες, σε μια προσπάθεια της εταιρείας να εκμεταλλευτεί τα περίπου 125 εκατ. χρηστών που τον χρησιμοποιούν και να αυξήσει τα κέρδη της σε πολύ μεγαλύτερα επίπεδα από τα $15-20 εκατ. που κερδίζει ετησίως.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το επόμενο μεγάλο update του uTorrent θα διαφημίζει νόμιμα torrents από καλλιτέχνες που θέλουν να προωθήσουν τη δουλειά τους όπως ταινίες, μουσική, games. Φυσικά, θα υπάρχει η δυνατότητα να κλείνετε τις διαφημίσεις αλλά όχι να τις απενεργοποιείτε.
Ο χώρος θα χρησιμοποιείται και από το BitTorrent για να προβάλει νέες λειτουργίες του προγράμματος. Μία ανώνυμη πηγή «κοντά στην εταιρεία» πληροφόρησε το TorrentFreak ότι η BitTorrent Inc είχε πέρυσι $15 ως $20 εκατομμύρια σε έσοδα, μερικά από αυτά ήταν από την πώληση της έκδοσης του προγράμματος uTorrent Plus. Οι κάτοχοι της επί πληρωμής έκδοσης του προγράμματος δεν θα υποβάλλονται στις νέες διαφημίσεις.