Η Αpple αναδείχθηκε η πιο καινοτόμος εταιρία για το 2012

Σύμφωνα με την ετήσια έκθση της Booz & Co, εταιρίας συμβούλων σε θέματα διαχείρισης, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Apple Inc διατηρεί το τίτλο της πιο καινοτόμου εταιρίας για το 2012.

Η Booz & Co κατατάσει τις εταιρίες σύμφωνα με την ικανότητά τους να μετατρέπουν νέες ιδέες σε εμπορικές επιτυχίες. Οι αναλυτές επεξεργάζονται τα στοιχεία των 1.000 μεγαλύτερων εταιριών ανά τον κόσμο, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία και στα χρήματα που δαπανούν στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης.

Το 2011, η Apple Inc επένδυσε $2.4δις στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης, ποσό το οποίο την κατατάσει στην 53η θέση στη λίστα με τις εταιρίες που έχουν ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα. Πάραυτα, η αμερικανική εταιρία κέρδισε την 1η θέση σαν την πιο καινοτόμα εταιρία για ακόμα μια χρονιά. Γεγονός που δείχνει ότι δεν υπάρχει κάποια συσχέτιση ανάμεσα στα χρηματικά ποσά που δαπανά η κάθε εταιρία για έρευνα, στις καινοτομίες και στην εμπορική επιτυχία.

Στην 2η θέση της κατατάξης των πιο καινοτόμων εταιριών συναντάμε την Google, η οποία το 2011 δαπάνησε το ποσό των $5.2δις για έρευνα και ανάπτυξη, δηλαδή περισσότερα από τα διπλάσια χρήματα σε σχέση με την Apple. Στην 3η θέση βρίσκεται η 3M η οποία δαπάνησε μόλις $1.6δις.