«Μαϊμού» iPhone έχουν κατακλύσει την Αθήνα

«Μαϊμού» κινητά τηλέφωνα iPhone έχουν κατακλύσει τις τελευταίες ημέρες την Αθήνα. Απατεώνες υψηλής τεχνολογίας τα πλασάρουν ως αυθεντικά στα φανάρια, όμως πρόκειται για άδειες συσκευές οι οποίες περιέχουν μόνο μια μικρή μπαταρία και ένα κομμάτι σίδερο ώστε να γίνονται βαρύτερα και να πείθουν για την αυθεντικότητά τους τους υποψήφιους αγοραστές. Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, οι επιτήδειοι ψαρεύουν συνήθως τα θύματά τους στα φανάρια ή σε κεντρικά σημεία των πόλεων όπου πλασάρουν τα προϊόντα τους ως κλεμμένα ελαφρώς ή μεταχειρισμένα σε τιμή ευκαιρίας.
Μέχρι τώρα αρκετοί έχουν πέσει στην παγίδα! Οι καταγγελίες πολλαπλασιάζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα και αναφέρουν ποσά που φτάνουν μέχρι και 200€ για την αγορά ενός «μαϊμού» iPhone. Ενδεικτική είναι η μαρτυρία θύματος, ο οποίος περιγράφει στην εφημερίδα Έθνος την προσωπική του εμπειρία: «Βρισκόμουν στην οδό Ακαδημίας και ετοιμαζόμουν να ανέβω στο μηχανάκι μου, όταν με πλησίασε ένας κύριος ελληνικής καταγωγής. Κρατούσε ένα σακ βουαγιάζ και μου φώναζε «κύριε θέλετε ένα iPhone;». Το κουτί του τηλεφώνου ήταν τέλειο, αεροστεγώς κλεισμένο, με τους κωδικούς του, τα πάντα, θεώρησα ότι επρόκειτο για ευκαιρία», λέει και συνεχίζει: «Μου ζήτησε 200€, με λίγο παζάρι πέσαμε στα 150€ και τελικά με ένα κατοστάρικο το πήρα. Οι τιμές για τέτοια τηλέφωνα ξεκινούν από 400€ και μπορεί να φτάσουν τα 700€. Το αστείο είναι ότι ήταν σκληρός διαπραγματευτής, με το ζόρι κατέβηκε. Με ρώτησε αν θέλω να αγοράσω και ipad -η τσάντα του ήταν γεμάτη-, αρνήθηκα και έφυγα… πανευτυχής».
Oταν ο ίδιος επιχείρησε να γεμίσει την μπαταρία του τηλεφώνου με τον φορτιστή της συσκευασίας, διαπίστωσε ότι η μπαταρία δεν φόρτιζε. Αρχικά θεώρησε ότι του είχαν πουλήσει ελαττωματική συσκευή, όταν όμως την άνοιξε διαπίστωσε ότι είχε πέσει θύμα ακόμη μεγαλύτερης απάτης: Η συσκευή ήταν άδεια. Το μόνο που περιείχε ήταν δύο μικρές μπαταρίες ρολογιών οι οποίες χρησίμευαν στο να φωτίζεται η ένδειξη «χαμηλή μπαταρία» κάθε φορά που κάποιος επιχειρούσε να ανοίξει το τηλέφωνο και ένα κομμάτι σίδερο για να γίνεται βαρύτερο το υποτιθέμενο iPhone.