Ενεργοποιήστε το Field Test στο iPhone

Το χαρακτηριστικό Field Test στο iPhone μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε τεχνικές πληροφορίες της συσκευής, με χρησιμότερη την πραγματική ένταση του σήματος αντί για τις μπάρες που εμφανίζονται κανονικά.
Για να μπείτε σε Field Test λειτουργία στο iPhone, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
• Ανοίξτε το τηλέφωνο και καλέστε το *3001#12345#*
Αμέσως, θα εμφανιστούν οι αριθμοί στο πάνω μέρος αριστερά αντί για τις μπάρες σήματος. Αν πατήσετε το Home button θα βγείτε από τη λειτουργία Field Test.
Ενεργοποιήστε να εμφανίζεται το σήμα με νούμερα αντί για μπάρες
• Ανοίξτε το τηλέφωνο και καλέστε το *3001#12345#*
• Κρατήστε πατημένο το Power button μέχρι να δείτε το “Slide to Power Off” και αφήστε το Power button και κρατήστε πατημένο το Home button μέχρι να βγείτε από τη λειτουργία Field Test.
• Πατήστε τις μπάρες του σήματος ή τα νούμερα για να αλλάξετε λειτουργία.
Για να σταματήσετε τη λειτουργία αυτή μπορείτε να κάνετε restart το iPhone ή να μπείτε σε Field Test και να πατήσετε το Home button.
Πως να διαβάσετε το σήμα με νούμερα
• Οτιδήποτε πάνω από -80 είναι καλό και μετριέται με πολλές μπάρες
• Οτιδήποτε κάτω από -100 είναι κακό και μετριέται με λίγες μπάρες
Για παράδειγμα αν έχουμε σήμα -105 είναι κακό ενώ αν έχουμε σήμα -70 είναι πολύ καλό. Το σήμα μπορεί να είναι από -50 μέχρι -110. Το -110 είναι πολύ σπάνιο….για το εξωτερικό. Για την Ελλάδα ίσως είναι πολύ συχνό φαινόμενο για μερικούς μιας και σημαίνει ότι δεν έχει σήμα το κινητό. Το -50 είναι επίσης σπάνιο, εκτός και αν πάρετε αγκαλιά καμιά κεραία. Τέλος, το tip λειτουργεί σε όλα τα iPhone,εκτός της πρώτης γενιάς, με έκδοση 4.1 και πάνω.