Η Apple κατοχύρωσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την κατασκευή κυρτών οθονών

Η Apple κατοχύρωσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την κατασκευή κυρτών οθονών

Μόλις χθες, η Apple απέκτησε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την κατασκευή κυρτών οθονών αφής από την USPTO.

Έτσι, επιβεβαιώνονται οι φήμες που ήθελαν το νέο iPhone να φέρει κυρτή οθόνη αφής.  Σε άρθρο μας με τίτλο "Με κυρτή οθόνη και βελτιωμένους αισθητήρες τα επόμενα iPhone;" μπορείτε να διαβάσετε τις φήμες που είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας και προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις στον κόσμο του iPhone, με πολλούς κατόχους να επικροτούν και άλλους να είναι αρνητικοί σε μία τέτοια λογική.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με τίτλο "Κυρτός αισθητήρας αφής" περιλαμβάνει τεχνικές λεπτομέρειες παραγωγής αισθητήρων χωρίς ελλείψεις και με ιδιαίτερη ακρίβεια που θα μπορούν να προσαρμοστούν σε οθόνες, ποντίκια αφής και touch pads.

Όπως τονίζει η Apple, πολλές κυρτές οθόνες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά δεν έχουν πολύ καλή αφή  διότι η απόσταση μεταξύ της επιφάνειας του γυαλιού και του αισθητήρα αφής είναι μεγαλύτερη από ότι στις συνηθισμένες οθόνες. Στην εικόνα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μία απλουστευμένη εκδοχή της δομής των κυρτών οθονών που φέρουν διάφορα smartphones σήμερα.

Με την πρότασή της η Apple υπόσχεται πως θα κατασκευάσει κυρτή οθόνη η οποία θα έχει ποιοτική αφή καθώς θα εξαλείψει το μεγάλο κενό μεταξύ γυαλιού και αισθητήρα των υπαρχόντων κυρτών οθονών, φέροντάς τα πιο κοντά όπως συμβαίνει και στις επίπεδες οθόνες. Η εν λόγω πατέντα αναδεικνύεται από την εικόνα που ακολουθεί και η οποία αποτελεί τον οδηγό για τη δημιουργία κυρτών οθονών από την Apple.

 

Πηγή