Η New York Times ενισχύει τις φήμες για την κυκλοφορία του mini iPad

Η New York Times, ενισχύει σε σημερινό άρθρο της, τις φήμες για την κυκλοφορία ενός μικρότερου iPad. Αναφέρει επίσης πως η ιδέα για ένα μικρότερο iPad δεν είναι καινούργια αλλά υπάρχει από το 2000, όμως ο Steve Jobs είχε θεωρήσει πως μια τέτοια συσκευή δεν θα πουλούσε αφού λόγου μεγέθους οθόνης δεν θα προσέφερε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον χρήστη.
Από το 2000 μέχρι σήμερα, τα δεδομένα βέβαια άλλαξαν. Η Amazon με το Kindle Fire έδειξε πως υπάρχει αγοραστικό κοινό για tablets με μικρότερη οθόνη και είναι και αυτή έτοιμη να μπει στα χωράφια της Apple μιας και είναι σχεδόν βέβαιο πως ετοιμάζει το μεγάλο αδελφάκι του Kindle Fire για να ανταγωνιστεί το νέο iPad.
Σύμφωνα επίσης με το άρθρο της New York Times, το νέο μικρότερο iPad θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2012 και η τιμή του θα είναι άκρως δελεαστική.
Παράθεση από το σχετικό άρθρο των New York Times:
«Τhe company is developing a new tablet with a 7.85-inch screen that is likely to sell for significantly less than the latest $499 iPad, with its 9.7-inch display, according to several people with knowledge of the project who declined to be named discussing confidential plans. The product is expected to be announced this year.»